Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Nimeni on Liisa Säkäjärvi ja olen koulutukseltani kasvatustieteiden maisteri (erityisluokanopettaja, erityisopettaja, luokanopettaja). Opetusalalla lasten ja nuorten parissa olen työskennellyt vuodesta 2001 lähtien.

 

Eläinten kouluttamisesta minulla on harrastuskokemusta reilun kahdenkymmenen vuoden ajalta. Vuosien mittaan olen harrastanut koirieni kanssa muun muassa tottelevaisuuskoulutusta, vesipelastusta, hajutyöskentelyä, hakua, monenlaista jälkeä, agilityä… Tärkeintä minulle kuitenkin on, että arkielämä eläinten kanssa sujuu mutkattomasti ja kaikki kotimme asukkaat saavat lajikohtaisia virikkeitä sekä elävät onnellista eläimen elämää. Tällä hetkellä tontillamme telmivät rottweiler pojat Bobo ja Cabo sekä jackrusselinterrieri Surku. Hiirikannan kurissa pitämisestä huolehtii kissamme Riepu.

 

Koulutusfilosofiani kulkee eläinkouluttaja ja koulutusneuvoja Tommy Wirènin jalanjälkiä. Häntä lainatakseni, kouluttaja ei ole koskaan valmis. Omaa ammattitaitoani pyrin lisäämään osallistumalla monenlaisiin koulutuksiin ja harjoittelemalla asioita käytännössä omien lemmikkieni kanssa. Viimeisimpänä osallistuminen HAJUKOIRAT 2011 -pilottihankkeeseen vuonna 2011, Operantin ehdollistamisen workshopit (kanakurssit) sekä Workshop Orsa Bearparkissa kesällä 2013 (villieläimet). Keväällä 2017 pitkäaikainen haaveeni toteutui ja pääsin osallistumaan myös Bob Baileyn koulutukseen Hollannissa. Merkityksellistä on ollut myös yhteistyö Simon Prinsin kanssa - hänen askeliaan ja ajatuksiaan on turvallista seurata.
 
 
 

                                                                                                            Kuva:© Milja Viljamaa