Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Luottamus ja avoimuus

 

Kouluttajan ja asiakkaan välinen kanssakäyminen perustuu luottamuksellisuuteen. Kouluttajalla on ehdoton vaitiolovelvollisuus kaikkiin koulutustilanteisiin liittyvissä asioissa. Olipa koiran lähtötaso mikä tahansa, voi omistaja avoimesti kertoa lemmikkinsä tilanteesta. Mietitään yhdessä, miten karvaisen kaverin oloa voi helpottaa.

 

Mikäli kouluttajan oma ammattitaito ei riitä auttamaan asiakasta tai hänen lemmikkieläintään, pyytää hän tarvittaessa apua viisaammiltaan tai ohjaa eläimen toisenlaisten asiantuntijoiden luokse. Joskus vastaus pulmaan saattaa löytyä eläinlääkärin, fysioterapeutin tai ravitsemusneuvojan luota.

 

Eläimen terveydentila

 

Eläimen terveydentila on hyvä selvittää ennen koulutuksen aloittamista. Jos omistaja epäilee eläimellä olevan kipua tai jonkin sairauden, on hyvä olla yhteydessä eläinlääkäriin, sillä diagnoosin teko kuuluu eläinlääkäreille. Terveydentila ei kuitenkaan ole este koulutuksiin osallistumiselle, mikäli eläinlääkäri ei näe siihen mitään estettä. Terveydentila ja yksilölliset ominaisuudet huomioidaan aina koulutuksen aikana ja laadittaessa eläimelle koulutussuunnitelmaa.

 

Juoksu ei ole sairaus, niinpä juoksuisen nartun kanssa koulutuksiin osallistuminen on yleensä mahdollista. Varmista asia kuitenkin aina etukäteen ennen kurssin alkua. Mikäli koulutus järjestetään sisätiloissa, ei juoksuinen narttu voi osallistua treeneihin. Juoksun yllättäessä ole yhteydessä ja mietitään korvaavia mahdollisuuksia. 

 

Koulutustapahtuma

 

Kouluttaja tutustuu jokaiseen koulutettavaan eläimeen yksilönä ja hankkii riittävästi tietoa kyseisen eläinlajin ja rodun erityispiirteistä ennen koulutuksen alkua. Koulutustilanteissa eläimiä käsitellään aina rauhallisesti ja eläinlajille sopivalla tavalla. On tärkeää, että koulutustilanteet ovat turvallisia sekä eläimille että ihmisille.

 

Koulutuksissamme eläimille ei opeteta mitään, mikä vaarantaisi eläimen tai ympäristön turvallisuutta tai hyvinvointia. Poikkeuksena tästä ovat tilanteet, joissa eläimelle koulutetaan asioita, joista on ihmiselle merkittävää hyötyä, kuten virkakoirien tai pelastustehtäviin koulutettavien eläinten koulutus.

 

Koulutustilanteissa kouluttaja valitsee kuhunkin tilanteeseen eläimen kannalta mahdollisimman miellyttävän ja asiakkaan kannalta edullisen sekä helposti ymmärrettävän ja toteutettavan koulutustavan. Käytettävät koulutusmenetelmät perustuvat toivotun käyttäytymisen vahvistamiseen. Väärästä käyttäytymisestä ei rangaista – säikyttely ja väkivallan käyttö ei kuulu käyttämiimme menetelmiin.

 

Apuvälineiden käyttö

 

Jos koulutuksessa käytetään apuvälineitä, ei niistä saa aiheutua vaaraa, haittaa tai epämukavuutta eläimelle, ohjaajalle tai ympäristölle. Apuvälineiden käyttö opetetaan aina tarvittaessa ihmiselle ensin ilman eläintä.

 

Eläinsuojelulaki

 

Kouluttaja huolehtii eläimen hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä koulutustilanteissa sekä ohjaa tarvittaessa eläimen omistajaa kiinnittämään huomiota näihin aisoihin myös eläimen arjessa. Pidämme kiinni siitä, että eläinsuojelulain ja asetusten vaatimuksia noudatetaan kaikissa koulutuksissamme ja niihin liittyvissä tilanteissa.

 

Luonnon suojelu ja ympäristö

 

Pyrimme toiminnallamme siihen, että luonto ja ympäristö kuormittuvat mahdollisimman vähän. Koulutusmateriaalit, lomakkeet ja laskut pyritään ensisijaisesti jakamaan sähköisesti, jolloin paperijätteen määrä vähenee. Mahdollisuuksien mukaan suositaan kierrätystuotteita. Uusien tuotteiden kohdalla panostetaan laatuun, kestävyyteen ja tarpeellisuuteen.